GIN & TONIC CRUISE 2024: +3000 solgte billetter - nu under 1000 billetter tilbage! Book din billet via dette link.

Ginforeveryone anmelder: Volsted Julegin

Ginforeveryone anmelder: Volsted Julegin

  • 2 minutters læsetid

Denne anmeldelse er skrevet af Kenneth Hansen (Ginforeveryone). Han er en del af vores ambassadørkors her hos Mr. Gin.

Syd for Aalborg ligger et mikrodestilleri, som i den grad, som de selv kalder det, laver gin i verdensklasse. Volsted Destilleri ligger nærmere sagt i Lindenborg Ådal, hvor roen og naturen er med til at inspirere personerne bag destilleriet til at skabe deres velsmagende gin. Måske hemmeligheden bag succesen er vandet brugt til deres gin; Volsted råder nemlig over egen vandboring, som bruges i hele fremstillingsprocessen. Volsted beskriver det således: ”Det reneste og mest smagfulde vand hentes op dybt under Storbjerg, der er en kalkbakke formet af gletsjere under sidste istid. Vandets unikke kvalitet og smag bidrager positivt til smagsprofilen i vores gin og spiritus.”

Volsted er grundlagt og drevet af Thorbjørn Ravn Kaagaard, som beskriver Volsted Distillery som en drøm, der er gået i opfyldelse. Volsted gin produceres på et 100 liters destillationsapparat ved brug af både pot- og "vapour" infusionsteknikker, hvor aftapning og etikettering foregår med håndkraft. Så hvis du er ude efter håndværk lavet med sjælen, så skal du prøve en gin fra Volsted Distillery.

Smagsoplevelse

Elsker du traditioner, og Volsted har siden 2021 produceret en julegin. Det er en god tradition; ginen er fra år til år med den samme smag, men prydes hvert år af en ny smuk etiket. I år er det en fasan, som pryder forsiden af flasken. Ginen er virkelig en lækkerbisken i juletiden; den har dybe smage af kardemomme, appelsin, og så præsenteres du samtidigt for noter af kanel samt nelliker. Når du smager Volsted julegin 2023 (som 2022 og 2021), har du en super dejlig og rund gin. Den er velafbalanceret og virkelig godt sammensat. Der er god harmoni mellem varme krydderier og den friske/syrlige appelsinnote. Super dejlig punch fra alkoholen, dog uden at være for meget til stede. For os kan denne sagtens drikkes året rundt; rigtig gode noter af de forskellige botanicals, som er brugt til destilleringen. Dog virkelig vel oplagt i den søde juletid, hvor man skal have noget at varme sig på. Og noterne fra nellike og kardemomme er for os julens krydderier. Så snyd ikke dig selv for at prøve den. Prøv den også selv helt neat til et stykke julemad som erstatning for snaps. Det kan sagtens spille.

Tonic-parring

Vi anbefaler klart, at du prøver Volsted Julegin 2023 som en Gin Tonic. Faktisk synes vi, den passer bedst helt plain, ingen garnish. Bare Gin Tonic og masser af is, det spiller bare. Vi har parret vores Gin Tonic med en Indian Tonic fra Fever-Tree, som vi mener passer super godt til med sin friskhed. Det anbefales fra Volsted at drikke den med en skive frisk eller dehydreret appelsin. Eller endda drikke den som Gin-Glögg, hvor du ikke går på kompromis med smag. Brug en god æblemost, som opvarmes og tilsættes Volsted julegin. Her kan du vælge at tilsætte stykker af frisk æble. Mums på en rigtig kold december dag.

Tilføj en kommentar

Tilføj en kommentar

Hils på vores ginambassadør :-)

Denne anmeldelse er skrevet af Kenneth Hansen, som står bag Instagramprofilen Ginforeveryone.

. Han er 46 år og er bosiddende i Odense med hustruen Stine og deres 2 børn. Privat arbejder han som Kvalitets-/ Engineerings chef hos en af Danmarks største leverandører af lavspændingstavler.

Kenneth elsker gin og han har flere end 300 flasker i samlingen. Han er ikke meget for at nævne en favorit, men Iron Balls Gin er tæt på at være en af dem. Dog med tæt løb fra Geranium Gin, Anholt Gin og Nordic Gin.

Se flere anmeldelser:

  • Ginforeveryone anmelder: Fever Island Gin

    Ginforeveryone anmelder: Fever Island Gin

  • Ginforeveryone anmelder: Cubical Gin

    Ginforeveryone anmelder: Cubical Gin

  • Ginforeveryone anmelder: Kuro Gin

    Ginforeveryone anmelder: Kuro Gin

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind