Her hos Mr. Booze kan du finde et udvalg af gin af Hendrick’s. Vi har den traditionelle Hendrick’s Gin, og hvis du er til en gin som smager af sommer, så har vi også Hendrick’s Midsummer Solstice Gin, som du garanteret vil blive glad for. Hvis du derimod er til smagen af agurk, citronskal og ryllik, så er Hendrick’s Gin Secretarium of the Cucumber lige noget for dig, og du får endda en tekop med! Se vores udvalg herunder:
splither
Hendrick’s Gin bliver produceret i Skotland af William Grant & Sons. Ginnen blev lanceret i 1999 og smager selvfølgelig af enebær men også agurk og bulgarske roser.
Den opmærksomme køber vil nok lægge mærke til, at der står 1886 på flasken, men det var året William Grant & Sons blev grundlagt og begyndte at producere whisky, de begynde først at lave gin i 1999.
Det skete lidt ved et tilfælde, da en af William Grants børnebørn købte noget destilleringsudstyr på en auktion. Mange år senere begyndte Lesley Gracie og David Stewart at eksperimentere med at skabe en gin og i 1999 lykkedes det endelig og Hendrick’s Gin kom til verden. I 2002 udråbte Wall Street Journal Hendrick’s Gin til den bedste gin i verden.
Det er ikke klart, hvorfor ginnen er hedder Hendrick’s, en myte er, at den er opkaldt efter William Grants barnebarn Janet Sheed Roberts yndlingsgartner, og en anden myte er, at det er inspireret af agurkesandwich, som englænderne spiser.
Hendrick’s Gin bliver lavet i to forskellige typer destillatorer, en potdestillator og en Carterhead destillator.
Potdestillatoren, som også bliver kaldt Bennett destillatoren, kan kun indehold 500 liter, og den forholdsvis lille mængde betyder, at det er muligt at få mest mulig smag ud af de botanicals, der bliver brugt. Destillatoren fyldes med neutral spiritus, lidt vand og de valgte botanicals. Efter 24 timer har smagen trukket i spiritussen længe nok, og derefter varmer man væsken op til kogepunktet, og dampen stiger op og opsamles. På dette tidspunkt kan væsken indeholde helt op til 92% alkohol, men procenten falder og kommer ned omkring 75% alkohol. Hvorefter det bliver fortyndet igen.
Carterhead destillatoren give ren helt anden smag end potdestillatoren. Smagen er generelt sødere og floral, fordi metoden er en helt anden med Carterhead destillatoren. Her er alle botanicals ophængt i en kurv, og det kun er dampen fra den rene spiritus, der tager smagen.
For at skabe den velkendte Hendrick’s Gin bliver de to destillater blandet og rose og agurk tilsættes.
Hendrick’s Gin blev ikke en kæmpe succes med det samme, men har vist sig at være et pålideligt mærke af høj kvalitet.