Gin & Tonic Cruise 2024: 500 ekstra billetter i København 🎫 Book din billet nu via dette link.

Ginforeveryone anmelder: Kongsgaard Raw Gin

Ginforeveryone anmelder: Kongsgaard Raw Gin

 • 2 minutters læsetid

Denne anmeldelse er skrevet af Kenneth Hansen (Ginforeveryone). Han er en del af vores ambassadørkors her hos Mr. Gin.

Jeg vil kalde Kongsgaard Raw Gin en hyldest til de danske æbler. En danskproduceret gin af parret Bettina og Søren Kongsgaard, dog destilleret i Cognac. Men det sænker ikke barren, ginen er en hyldest til de danske æbler, destilleret med fokus på traditioner, håndværk og at nydelsen skulle være i særklasse. Ideen bag Kongsgaard Gin bæres frem af det robuste egetræ, hvor de anvendte ”botanicals” kan sættes i helt lige linje med egetræet. Nede fra de jordagtige noter fra f.eks. galangarod og ingefær, stammen symboliserer hvad de mere dybe noter såsom røget egetræ. De øverste grene og kronen bærer de mere lette noter i ginen, herunder de florale og citrusnoter, men ikke glemt selvfølgelig æblerne. Kongsgaard destilleres i mindre batches, som sagt i Cognac-distriktet af Master Destiller Miko Abouaf, og dette efter en ældgammel teknik, hvor der destilleres under kobberstill varmet med en åben flamme. Kongsgaard Gin har valgt en mørkegrøn glasflaske, som de har prydet med en super lækker etiket. Etiketten præsenterer Kongsgaard Raw Gin super flot, og når du får flasken i hånden er det super lækkert design; ”botanicals” er præsenteret på etiketten. Til at krone det hele af er der anvendt en prop med logo.

Smagsoplevelse

Jeg tænker, at mange, når de hører ”baseret” på æbler, vil forvente en stor tilstedeværelse af æbler, når proppen fjernes og det indre slippes løs. Du har virkelig en dejlig aroma i din næse, når du har Raw Gin neat i dit glas. Du præsenteres for virkelig dejlige og milde noter af æbler, du har et let mørkt element af kanel, dejlig tilstedeværelse af citrus. Og så en balanceret mængde af enebærnoter. Når du smager på ginen helt neat, så præsenteres du faktisk for samme palet af smage, som du gjorde i dufte, dog træder citrus-elementer mere frem. Du har en velbalanceret enebærnote, og til sidst har du et lidt spicy element af ingefær. Ingefær er for mange no-go, men det passer virkelig godt til ginen og de lidt syrlige/sødlig noter.

Tonic-parring

Ingen tvivl om, at Kongsgaard Raw Gin vil kunne bruges i cocktails, dog har jeg valgt at afprøve den i en Gin Tonic. Kongsgaard Gin kan med sine let sødlige/syrlige noter parres med en del forskellige tonics. Jeg vil helt klart anbefale to versioner af en Gin Tonic på Kongsgaard Raw Gin. Den aromatiske version vil være at bruge en Aromatic Tonic fra Fever-Tree, som spiller godt op mod de sødlige syrlige/noter af æbler og citrus-elementer i ginen, den giver en virkelig dejlig GT med dens twist på en ”plain” Gin Tonic. Eller den dejlige milde version, som lader æblerne og de syrlige smagsnuancer træde endnu mere frem, der kunne jeg anbefale en Fever-Tree Mediterranean Tonic. Dens citruspraj og noter af rosmarin giver en virkelig lækker Gin Tonic, som for de fleste nok er den som foretrækkes. Til begge versioner kan du sagtens tilsætte en skive frisk æble og frisk timian.

Kommentarer

 • Vi har fire billetter, Ses den 8. Juni 16.15 i København. Vi glæder os. Hilsen Anders

  AN

  Anders Lund

Tilføj en kommentar

Tilføj en kommentar

Hils på vores ginambassadør :-)

Denne anmeldelse er skrevet af Kenneth Hansen, som står bag Instagramprofilen Ginforeveryone.

. Han er 46 år og er bosiddende i Odense med hustruen Stine og deres 2 børn. Privat arbejder han som Kvalitets-/ Engineerings chef hos en af Danmarks største leverandører af lavspændingstavler.

Kenneth elsker gin og han har flere end 300 flasker i samlingen. Han er ikke meget for at nævne en favorit, men Iron Balls Gin er tæt på at være en af dem. Dog med tæt løb fra Geranium Gin, Anholt Gin og Nordic Gin.

Se flere anmeldelser:

 • Ginforeveryone anmelder: Kuro Gin

  Ginforeveryone anmelder: Kuro Gin

 • Ginforeveryone anmelder: OXLEY Dry Gin

  Ginforeveryone anmelder: OXLEY Dry Gin

 • Ginforeveryone anmelder: Granit Bavarian Gin

  Ginforeveryone anmelder: Granit Bavarian Gin

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind