GIN & TONIC CRUISE 2024: +3000 solgte billetter - nu under 1000 billetter tilbage! Book din billet via dette link.

Ginforeveryone anmelder: Granit Bavarian Gin

Ginforeveryone anmelder: Granit Bavarian Gin

  • 2 minutters læsetid

Denne anmeldelse er skrevet af Kenneth Hansen (Ginforeveryone). Han er en del af vores ambassadørkors her hos Mr. Gin.

En tysk gin, nærmere bestemt en bayersk gin, lavet på Penninger destilleriet med almindelige botanicals, men også kombineret med bayerske urter. Velvalgt flaske, etiket og et lille vedhæng på flasken med et stykke granit. Navnet GRANIT GIN refererer til bjergene i de bayerske skove, som både er kendt for at levere krystalklart vand til ginen, hvilket giver en mildhed. Granitten bruges også under destillationsprocessen. Når ginnen er destilleret og infuseret, lagres den i en længere periode på lertøj og filtreres til sidst gennem granitsten. Ginen er skabt af Stefan Penninger.

Smagsoplevelse

Den er virkelig blød og frisk i duften, med noter af urter og en frugtig tone. Den har en god bund af enebær, dog uden at være overrepræsenteret, dernæst en dejlig friskhed fra en kombination af koriander som en urtet note, men ellers frisk fra citronmelisse samt citrusskaller. Den har en meget lille hint af en botanical kaldet ensian, som giver et skønt touch af noget floral. Der er også en varme fra kardemomme.

Tonic-parring

Til denne fantastiske tyske gin fra Penninger destilleriet har vi valgt en dansk tonic, nemlig en tonic fra Fatdane, som er deres version af en Indian Tonic. Det er også en af de få tonics i verden, der er baseret på den rigtige chinchona bark. Den er virkelig dejlig i balancen mellem bitterhed, syre og sødme. Bitterheden, som man kender fra tonics, balanceres rigtig fint ud med den note af humle, der er i deres tonics. I denne tonic er der tilsat lidt mere kulsyre, som klæder tonicen rigtig fint. Hvis du ikke vil afprøve din Granit Gin tonic på den lidt mere dristige vej med humle i tonic, så passer en helt almindelig Indian Tonic eller Mediterranean Tonic også super fint. Vi har tilsat frisk limeskal og en lille kvist rosmarin. Mums, det er en dejlig sammensætning. Det er dog en gin tonic, som sagtens kan drikkes uden nogen former for garnish.

Du kan købe ginnen hos os via dette link.

Tilføj en kommentar

Tilføj en kommentar

Hils på vores ginambassadør :-)

Denne anmeldelse er skrevet af Kenneth Hansen, som står bag Instagramprofilen Ginforeveryone.

. Han er 46 år og er bosiddende i Odense med hustruen Stine og deres 2 børn. Privat arbejder han som Kvalitets-/ Engineerings chef hos en af Danmarks største leverandører af lavspændingstavler.

Kenneth elsker gin og han har flere end 300 flasker i samlingen. Han er ikke meget for at nævne en favorit, men Iron Balls Gin er tæt på at være en af dem. Dog med tæt løb fra Geranium Gin, Anholt Gin og Nordic Gin.

Se flere anmeldelser:

  • Ginforeveryone anmelder: Fever Island Gin

    Ginforeveryone anmelder: Fever Island Gin

  • Ginforeveryone anmelder: Cubical Gin

    Ginforeveryone anmelder: Cubical Gin

  • Ginforeveryone anmelder: Kuro Gin

    Ginforeveryone anmelder: Kuro Gin

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind