🥳 GIN & TONIC CRUISE 2025 🥳
Billetsalget er startet - book din billet her

CloseClose
CloseClose
Close

Rom

4 produkter

Bestsellere

  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre
    • Ron Esclavo Dominicana Solera 12 (70 cl.)-Mr. Booze.dk

      Ron Esclavo Dominicana Solera 12 (70 cl.)

      Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Det er destilleriet Oliver & Oliver som står bag den succesfulde Esclavo serie. Destilleriet og serien ligger i Den Dominikanske Republik, hvor mange af verdens bedste rom har hjemland. Oliver & Oliver har valgt at lave fire enestående rom under Esclavo serien, med hver deres unikke kendetegn, runde og milde smag, en mørk farve og en lang eftersmag. Ron Esclavo Dominicana 12 YO er en 12 år gammel rom, som har en lækker smag af blomme, marcipan og vanilje. Eftersmagen er dejlig og vedvarende.

      309,95 kr

    • Ron Esclavo Dominicana XO (70 cl.)-Mr. Booze.dk

      Ron Esclavo Dominicana XO (70 cl.)

      Alkohol: 42%Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Det er destilleriet Oliver & Oliver, som står bag den succesfulde Esclavo serie. Destilleriet og serien ligger i Den Dominikanske Republik, hvor mange af verdens bedste rom har hjemland. Oliver & Oliver har valgt at lave fire enestående rom under Esclavo serien, med hver deres unikke kendetegn, runde og milde smag, en mørk farve og en lang eftersmag. Ron Esclavo Dominicana XO er en lækker og luksuriøs Spansk Solera rom, der har en smag af karamel, vanilje, kanel og honning, samt en vedvarende og krydret eftersmag. 

      499,95 kr

    • Ron Esclavo Dominicana XO Cask (50 cl.)-Mr. Booze.dk

      Ron Esclavo Dominicana XO Cask (50 cl.)

      Indhold: 50 cl.Alkohol: 65%Land: Den Dominikanske Republik Ron Esclavo Dominicana XO Cask Strength er en intens og fyldig rom. Rommen er produceret af Oliver & Oliver, som desuden står bag en lang række andre mærker. Rommen er produceret i samarbejde med 1423 ApS, som er en dansk rom importør. Tanken bag Ron Esclavo Dominicana XO Cask Strength var at udvikle en rom som hyldest til menneskerne, som har kæmpet for, at vi kan nyde denne rom. ”Esclavo” betyder nemlig slave på spansk. Rommen byder på en sødme og blødhed samt en lettere krydret smag af karamel, vanilje, honning og kanel. Eftersmagen er vedvarende og kan smages i lang tid efter.

      529,95 kr

    • Ron Esclavo Dominicana Gran Reserva (70 cl.)-Mr. Booze.dk

      Ron Esclavo Dominicana Gran Reserva (70 cl.)

      Indhold: 70,0 clAlkohol: 40,0 %Land: Den Dominikanske Republik Ron Esclavo Gran Reserva er en premium rom fremstillet af frisk sukkerrørsaft, der modnes i det tropiske klima i den Dominikanske Republik. Over en periode på fem år ligger denne rom på både amerikanske og franske egetræsfade. Resultatet er en duft af saftige abrikoser med en let syrlig note, der omdannes til brunt sukker, mælkechokolade og ahornsirup. Smagen har en behagelig sødme med antydninger af frisk vanilje. Denne rom har en let krop med subtile aromaer af kaffe og mørk chokolade, som tilføjer dybde og kompleksitet.

      259,95 kr

    Som enhver spiritusbutik med respekt for sig selv har vi selvfølgelig også rom her hos Mr. Booze. Vores udvalg tæller hele 333 forskellige rom, som kommer fra flere forskellige lande. Vi har rom fra blandt andet Barbados, Cuba, Danmark og Den Dominikanske Republik.

    Vores rom-side er delt ind i temaer, for eksempel alkoholfri rom og gaveæsker, hvilket land rommen kommer fra, og de mest populære rom fra mærker som Mount Gay Rom, A. H. Riise Rom og Plantation Rom, som du sikkert allerede kender. Så du kan bare gå i gang med at kigge vores store sortiment igennem, og husk at når du finder noget, så får du altid super god service og selvfølgelig fri fragt, når du køber for over 599 kr.

    splither

    Rom – den glemte alkohol

    Da Columbus ankom til Hispaniola i 1493, var der nok ikke nogen, der troede, at det skulle ende med noget så godt som rom. Men det er, hvad der skete. Der er dog noget vej fra den drik, de drak dengang og så til den rom, vi drikker i dag. Med på sit skib have Columbus sukkerrør som sukkerrørsbønderne plantede. Sukkerrørsproduktionen spredte sig til Puerto Rice, Cuba og Jamaica, og i 1655 får Barbados et romdestilleri.

    Rom blev traditionelt drukket af slaver, og det blev også brugt til medicin, da det var så stærkt. Englænderne kaldte den første rom for Kill-Devil, og den blev beskrevet som brændende og med en ubehagelig lugt, så alt i alt har det ikke været en fornøjelse at drikke.

    Der skete heldigvis meget med smagen af rom, og i løbet af 100 år steg importen af rom i England med 9 millioner liter. I 1830’erne får producenterne en ny metode til at lave rom, et kedelsystem, som mange stadig bruger i dag. Men gennembrud falder desværre sammen med whiskys stigende popularitet, og det er ikke før Anden Verdenskrig, at rommen vinder frem igen, fordi amerikanske soldater opdager rommen, da de er udstationeret på militærbaser på netop de øer, hvor rommen blev produceret.

    Hvordan laver man rom?

    Rom er lavet på biprodukter som for eksempel melasses, sukkerrørssaft eller sukkerrørssirup fra sukkerrør. Når sukkerrørene er høstet, samles saften som så opvarmes, så det rene sukker krystalliseres på overfaldet. Nedenunder det rene sukker finder man en mørk substans der ligner sirup, hvis man raffinerer den sirup mere, bliver den mørkere og lidt bitter, det kalder man melasse.

    Den melasse skal så fortyndes, og når man tilsætter gær bliver sukkerret omdannet til alkohol på 8-10%. Når man destillerer den væske, fjerner det den overskydende vand, og den proces gentages så, indtil alkoholprocenten rammer 60-70%. Herefter fortyndes rommen og lægges på egetræsfade, hvilket giver rommen sin aroma, farve og smag. Inden rommen kommer på flaske, bliver den ”blendet” af en mester-blender. I den proces kombinerer mester-blenderen forskellige årgange og fade til at lave rommen.

    Forskellige typer rom

    Der er to typer rom, en lys og en mørk, og det hele afhænger af, hvordan de er blevet lageret.

    Den lys rom kommer blandt andet fra Puerto Rico og Cuba. Den har ligget i fade i kortere tid, og farven er fjernet, ofte ved kulfiltrering. Den har ofte en lettere eller neutral smag og en klar farve.

    Den mørke rom kommer fra Jamaica og er lavet af karamelliseret melasse, alternativt kan den også være modnet i forkullet tønder. Den mørke rom har dybere toner, er gæret længere end den lyse, og kan være gylden eller næsten sort.

    Hvordan drikker man rom?

    Selvom mange har den opfattelse, at rom mest bruges til at blande i en drink, men den kan sagtens drikkes rent. En lageret rom bør drikkes ved stuetemperatur.

    I drinks kan man bruge rom i en mojito, rom og cola, daquiri og en pina colada.

    Rom går godt til det søde køkken for eksempel med nødder, bitter chokolade eller oste.

    Når det kommer til opbevaring af en flaske rom, skal den opbevares i et køligt og tørt sted, og må ikke udsættes for direkte sollys, da den vil miste farve og smag. Så længe en flaske rom er opbevaret korrekt, kan den stå uåbnet i flere år uden at tabe smag.

    Close
     

    MitID Alderskontrol

    Ny dansk lovgivning kræver MitID aldersverificering ved onlinekøb af alkohol og tobak.

    Ved at bekræfte med MitID accepterer du vores handelsbetingelser.

    Noget gik galt

    Vilkår og betingelser

    Accepter vores handelsbetingelser.