Gin & Tonic Cruise 2024: 500 ekstra billetter i København 🎫 Book din billet nu via dette link.

Rom

5 produkter

  • Opthimus Oporto Solera 15 Ron Dominicano (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Opthimus Oporto Solera 15 Ron Dominicano (70 cl.)

    Alkohol: 43 %Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikansk Republik Den Dominikanske Republik er indbegrebet af rom, og det er også her, at denne Opthimus Oporto Solera 15 Ron Dominicano stammer fra. Det er en gylden rom, lagret i 15 år på amerikanske egetræsfade, som giver den en moden smag og duft. Opthimus Oporto Solera 15 Ron Dominicano dufter tungt og sødt af portvin, nødder og dadler. Dens smag er også tung, men af sødme, krydderier og vanilje, som gør den kompleks. Det er desuden en rom med et finish af mørk chokolade, mokka og kirsebær. Nyd den ren eller bland den til lækre cocktails.

    499,95 kr

  • Opthimus Solera 15 Ron Dominicano (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Opthimus Solera 15 Ron Dominicano (70 cl.)

    Alkohol: 38%Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Opthimus Solera 15 Ron Dominicano er en meget smagsfuld og elegant rom, der er lagret på amerikanske egetræsfade i 15 år, hvor den har opsamlet en god harmoni mellem smag og aroma. I aromaen byder den på kokos, sød vanilje, kanel og kirsebær, som ledsages af smagen, der varierer mellem krydderier, sødme og kompleks vanilje, efterfulgt at chokolade, mokka og kirsebær noter. 

    449,95 kr

  • Opthimus Solera 21 Ron Dominicano (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Opthimus Solera 21 Ron Dominicano (70 cl.)

    Alkohol: 38%Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Opthimus Solera 21 Ron Dominicano er en spændende rom, meget aromatisk og eksploderer med smag. Den er meget balanceret og elegant. Rommen har en mørk farve med rødlig tone. Aromaen byder på vanilje, rosenblad, hybenblomster, let kokos, hvilket ledsages af en smag af hybenmarmelade, syrlige, søde, fyldige og lune noter. Eftersmagen efterlader spor af hyben, kokos og kirsebær

    579,95 kr

  • Opthimus Solera 25 Ron Dominicano (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Opthimus Solera 25 Ron Dominicano (70 cl.)

    Alkohol: 38%Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Opthimus barricas de Oporto Finish er nu kommet i en 15 års solera udgave, hvor der også har været en 25 års udgave på markedet. Portvin og rom fungerer godt sammen, og det er også tilfældet her. Opthimus Port Finish 15 års rom er produceret i begrænset antal. Den balancere fint mellem en sød duft af kokos, vanilje, kanel og kirsebær, en sød og krydret smag, samt en eftersmag af mørk chokolade, mokka og kirsebær.

    689,95 kr

  • Opthimus Solera 18 Ron Dominicano (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Opthimus Solera 18 Ron Dominicano (70 cl.)

    Alkohol: 38%Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Opthimus Soler 18 Ron Dominicano er en sensationel rom med en smuk elegant rød farve, en aroma, der byder på kirsebær, kokos og forfriskende noter, som ledsages af en smag, der støtter op om duften. I eftersmagen er den blød og kildrende.

    489,95 kr

Som enhver spiritusbutik med respekt for sig selv har vi selvfølgelig også rom her hos Mr. Booze. Vores udvalg tæller hele 333 forskellige rom, som kommer fra flere forskellige lande. Vi har rom fra blandt andet Barbados, Cuba, Danmark og Den Dominikanske Republik.

Vores rom-side er delt ind i temaer, for eksempel alkoholfri rom og gaveæsker, hvilket land rommen kommer fra, og de mest populære rom fra mærker som Mount Gay Rom, A. H. Riise Rom og Plantation Rom, som du sikkert allerede kender. Så du kan bare gå i gang med at kigge vores store sortiment igennem, og husk at når du finder noget, så får du altid super god service og selvfølgelig fri fragt, når du køber for over 599 kr.

splither

Rom – den glemte alkohol

Da Columbus ankom til Hispaniola i 1493, var der nok ikke nogen, der troede, at det skulle ende med noget så godt som rom. Men det er, hvad der skete. Der er dog noget vej fra den drik, de drak dengang og så til den rom, vi drikker i dag. Med på sit skib have Columbus sukkerrør som sukkerrørsbønderne plantede. Sukkerrørsproduktionen spredte sig til Puerto Rice, Cuba og Jamaica, og i 1655 får Barbados et romdestilleri.

Rom blev traditionelt drukket af slaver, og det blev også brugt til medicin, da det var så stærkt. Englænderne kaldte den første rom for Kill-Devil, og den blev beskrevet som brændende og med en ubehagelig lugt, så alt i alt har det ikke været en fornøjelse at drikke.

Der skete heldigvis meget med smagen af rom, og i løbet af 100 år steg importen af rom i England med 9 millioner liter. I 1830’erne får producenterne en ny metode til at lave rom, et kedelsystem, som mange stadig bruger i dag. Men gennembrud falder desværre sammen med whiskys stigende popularitet, og det er ikke før Anden Verdenskrig, at rommen vinder frem igen, fordi amerikanske soldater opdager rommen, da de er udstationeret på militærbaser på netop de øer, hvor rommen blev produceret.

Hvordan laver man rom?

Rom er lavet på biprodukter som for eksempel melasses, sukkerrørssaft eller sukkerrørssirup fra sukkerrør. Når sukkerrørene er høstet, samles saften som så opvarmes, så det rene sukker krystalliseres på overfaldet. Nedenunder det rene sukker finder man en mørk substans der ligner sirup, hvis man raffinerer den sirup mere, bliver den mørkere og lidt bitter, det kalder man melasse.

Den melasse skal så fortyndes, og når man tilsætter gær bliver sukkerret omdannet til alkohol på 8-10%. Når man destillerer den væske, fjerner det den overskydende vand, og den proces gentages så, indtil alkoholprocenten rammer 60-70%. Herefter fortyndes rommen og lægges på egetræsfade, hvilket giver rommen sin aroma, farve og smag. Inden rommen kommer på flaske, bliver den ”blendet” af en mester-blender. I den proces kombinerer mester-blenderen forskellige årgange og fade til at lave rommen.

Forskellige typer rom

Der er to typer rom, en lys og en mørk, og det hele afhænger af, hvordan de er blevet lageret.

Den lys rom kommer blandt andet fra Puerto Rico og Cuba. Den har ligget i fade i kortere tid, og farven er fjernet, ofte ved kulfiltrering. Den har ofte en lettere eller neutral smag og en klar farve.

Den mørke rom kommer fra Jamaica og er lavet af karamelliseret melasse, alternativt kan den også være modnet i forkullet tønder. Den mørke rom har dybere toner, er gæret længere end den lyse, og kan være gylden eller næsten sort.

Hvordan drikker man rom?

Selvom mange har den opfattelse, at rom mest bruges til at blande i en drink, men den kan sagtens drikkes rent. En lageret rom bør drikkes ved stuetemperatur.

I drinks kan man bruge rom i en mojito, rom og cola, daquiri og en pina colada.

Rom går godt til det søde køkken for eksempel med nødder, bitter chokolade eller oste.

Når det kommer til opbevaring af en flaske rom, skal den opbevares i et køligt og tørt sted, og må ikke udsættes for direkte sollys, da den vil miste farve og smag. Så længe en flaske rom er opbevaret korrekt, kan den stå uåbnet i flere år uden at tabe smag.

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind