💥 STOR NYHED: Vi har skiftet navn til Mr. Gin. Klik her og læs mere

Rom

4 produkter

  • Facundo Paraiso XA Rum (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Facundo Facundo Paraiso XA Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Bahamas Bacardi Facundo Paraiso er prikken over i’et i Facundo-serien, Bacardis eksklusive og begrænsede oplag af sjældne rom. Og her får du virkelig noget for pengene. Bacardi Facundo Paraiso er den ultimative ‘sipping rum’, som bør nydes alene, så alle smagsnuancer får lov at træde frem. Denne rom er den mest eksklusive af de tre forskellige varianter i Facundo-serien. Det kommer tydeligt til udtryk gennem smagsnoterne, der har kraftige strejf af muskat, rosiner og ingefær. Rommen er produceret på et unikt blend, som har lagret i op mod 23 år på franske egetræsfade - og det kan du smage i rommens finish. 

    3.989,95 kr

  • Facundo Exquisito Rum (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Facundo Facundo Exquisito Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Bahamas Bacardi Facundo Exquisito er en sjælden Bacardi-rom fra producentens eksklusive Facundo-serie, som produceres i et begrænset oplag. Bacardi Facundo Exquisito er lavet på et blend, der har ældet mellem syv og 23 år, hvilket tydeligt kommer til udtryk gennem de kraftige smagsnoter. Bacardi Facundo Exquisito er en ‘sipping rum’, og derfor skal den altså nydes alene - uden at blande op med cola eller andet. Den er særdeles rig i smagen, der er fyldt med sødme. Og smagsnoterne har indledningsvis kraftige strejf af vanilje og kanel, som mod slutningen bevæger sig over i noter af tørret frugt.

    1.459,95 kr

  • Facundo Eximo Rum (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Facundo Facundo Eximo Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Bahamas Bacardi Facundo Eximo er en sjælden rom fra Bacardi-familiens eksklusive Facundo-serie, der kun produceres i et begrænset oplag. Ifølge Bacardi selv får du det perfekte afbalancerede blend ved 10 års fadlagring på lys eg. De 10 års lagring har forfinet Bacardi Facundo Eximos smag, og den fine Bacardi-rom er derfor ikke en, der skal blandes op med cola og hældes ned. Bacardi Facundo Eximo er en såkaldt ‘sipping rum’, som skal nydes rent. Næsen er rig på spicy noter, og smagsnuancerne har tydelige strejf af vanilje, muskat og eg.

    719,95 kr

  • Facundo Neo Silver Rum (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Facundo Facundo Neo Silver Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Caribien Bacardi Facundo Neo indgår i sortimentet kaldet Facundo, som er opfundet efter virksomhedens grundlægger. Bacardi Facundo Neo er den mest komplekse rom i denne serie. Her blandes rom i alderen op til 8 år, hvorefter det kulfilteres med det formål at fjerne farven. Det vil sige, at det er en hvid rom. Bacardi Facundo Neo er let afbalanceret med noter af bananer, mandler og friskskåret græs. Denne rom er perfekt at blande i drinks.

    569,95 kr

Som enhver spiritusbutik med respekt for sig selv har vi selvfølgelig også rom her hos Mr. Booze. Vores udvalg tæller hele 333 forskellige rom, som kommer fra flere forskellige lande. Vi har rom fra blandt andet Barbados, Cuba, Danmark og Den Dominikanske Republik.

Vores rom-side er delt ind i temaer, for eksempel alkoholfri rom og gaveæsker, hvilket land rommen kommer fra, og de mest populære rom fra mærker som Mount Gay Rom, A. H. Riise Rom og Plantation Rom, som du sikkert allerede kender. Så du kan bare gå i gang med at kigge vores store sortiment igennem, og husk at når du finder noget, så får du altid super god service og selvfølgelig fri fragt, når du køber for over 599 kr.

splither

Rom – den glemte alkohol

Da Columbus ankom til Hispaniola i 1493, var der nok ikke nogen, der troede, at det skulle ende med noget så godt som rom. Men det er, hvad der skete. Der er dog noget vej fra den drik, de drak dengang og så til den rom, vi drikker i dag. Med på sit skib have Columbus sukkerrør som sukkerrørsbønderne plantede. Sukkerrørsproduktionen spredte sig til Puerto Rice, Cuba og Jamaica, og i 1655 får Barbados et romdestilleri.

Rom blev traditionelt drukket af slaver, og det blev også brugt til medicin, da det var så stærkt. Englænderne kaldte den første rom for Kill-Devil, og den blev beskrevet som brændende og med en ubehagelig lugt, så alt i alt har det ikke været en fornøjelse at drikke.

Der skete heldigvis meget med smagen af rom, og i løbet af 100 år steg importen af rom i England med 9 millioner liter. I 1830’erne får producenterne en ny metode til at lave rom, et kedelsystem, som mange stadig bruger i dag. Men gennembrud falder desværre sammen med whiskys stigende popularitet, og det er ikke før Anden Verdenskrig, at rommen vinder frem igen, fordi amerikanske soldater opdager rommen, da de er udstationeret på militærbaser på netop de øer, hvor rommen blev produceret.

Hvordan laver man rom?

Rom er lavet på biprodukter som for eksempel melasses, sukkerrørssaft eller sukkerrørssirup fra sukkerrør. Når sukkerrørene er høstet, samles saften som så opvarmes, så det rene sukker krystalliseres på overfaldet. Nedenunder det rene sukker finder man en mørk substans der ligner sirup, hvis man raffinerer den sirup mere, bliver den mørkere og lidt bitter, det kalder man melasse.

Den melasse skal så fortyndes, og når man tilsætter gær bliver sukkerret omdannet til alkohol på 8-10%. Når man destillerer den væske, fjerner det den overskydende vand, og den proces gentages så, indtil alkoholprocenten rammer 60-70%. Herefter fortyndes rommen og lægges på egetræsfade, hvilket giver rommen sin aroma, farve og smag. Inden rommen kommer på flaske, bliver den ”blendet” af en mester-blender. I den proces kombinerer mester-blenderen forskellige årgange og fade til at lave rommen.

Forskellige typer rom

Der er to typer rom, en lys og en mørk, og det hele afhænger af, hvordan de er blevet lageret.

Den lys rom kommer blandt andet fra Puerto Rico og Cuba. Den har ligget i fade i kortere tid, og farven er fjernet, ofte ved kulfiltrering. Den har ofte en lettere eller neutral smag og en klar farve.

Den mørke rom kommer fra Jamaica og er lavet af karamelliseret melasse, alternativt kan den også være modnet i forkullet tønder. Den mørke rom har dybere toner, er gæret længere end den lyse, og kan være gylden eller næsten sort.

Hvordan drikker man rom?

Selvom mange har den opfattelse, at rom mest bruges til at blande i en drink, men den kan sagtens drikkes rent. En lageret rom bør drikkes ved stuetemperatur.

I drinks kan man bruge rom i en mojito, rom og cola, daquiri og en pina colada.

Rom går godt til det søde køkken for eksempel med nødder, bitter chokolade eller oste.

Når det kommer til opbevaring af en flaske rom, skal den opbevares i et køligt og tørt sted, og må ikke udsættes for direkte sollys, da den vil miste farve og smag. Så længe en flaske rom er opbevaret korrekt, kan den stå uåbnet i flere år uden at tabe smag.

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind