🥳 GIN & TONIC CRUISE 2025 🥳
Billetsalget er startet - book din billet her

Rom

5 produkter

  • Centenario Anejo Especial Solera 7 (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Centenario Anejo Especial Solera 7 (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Costa Rica Centenario Anejo Especial Solera 7 er resultatet af flere forskellige typer rom, der er lagret på egetræsfade. Her er de opbevaret omhyggeligt for at skabe en moden rom af høj kvalitet med en delikat duft og smag. Rommen er ideel on the rocks, men den gør sig ligeledes godt som smagsforstærker i cocktails. Hvis du ynder at nyde en Daiquiri eller Cuba libre, skal du prøve at mikse drinken med denne Centenario Anejo Especial Solera 7, der er ideel til især de to drinks.

    219,95 kr

  • Centenario Gran Legado Solera 12 (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Centenario Gran Legado Solera 12 (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Centenario Gran Legado Solera 12 er fremstillet af forskellige rom af høj kvalitet og lagres på udvalgte egetræsfade. Det resulterer i en blød og intens rom med en fremragende aroma og smag. Rommen er orangefarvet og har en duft af bage-krydderier samt mørk og varm karamel. Centenario Gran Legado Solera 12 har svage spor af æbleærte og forskellige andre krydderier, såsom kanal og muskatnød. Rommen anbefales at blive nydt ved stuetemperatur, hvis den drikkes ren. Det er også en rom, der er god at blande i drinks og cocktails. Centenario Gran Legado Solera 12 vandt en sølvmedalje ved German Rum Fest 2012. Det var inden for kategorien ”Aged Rum 10-14 years old”. Det vil sige, at det er en velkendt og populær rom af høj kvalitet.

    339,95 kr

  • Centenario Edicion Limitada Solera 30 (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Centenario Edicion Limitada Solera 30 (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Caribien Centenario Edicion Limitada Solera 30 er et sandt kunstværk, hvor aromaerne, farven og smagen går op i en højere enhed, da denne flaske indeholder nogle af destilleriets ældste rom. Centenario Edicion Limitada Solera 30 præsenterer en rund, blød og fed smag med masser af frugt og sødme, som afsluttes i en lang eftersmag.

    1.389,95 kr

  • Centenario Gran Reserva Solera 25 (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Centenario Gran Reserva Solera 25 (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Caribien Centenario Gran Reserva Solera 25 er en super Premium rom, der er produceret i Costa Rica, og er destilleret efter Solera-metoden, og har derefter lagret på amerikanske egetræsfade i 25 år. Centenario Gran Reserva Solera 25 præsenterer en rig aroma af tropiske frugter, melasse (restprodukt fra sukker), tobak og eg, der ledsages af en blød smag af vanilje og søde frugter, samt sarte noter af træ og citron.

    719,95 kr

  • Centenario Fundacion Solera 20 (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Centenario Fundacion Solera 20 (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Caribien Centenario Fundacion Solera 20 præsenterer en smag af bagt banan og vanilje, som efterfølges af en lang og sød eftersmag af karamel. Centenario Fundacion Solera 20 har fået en ny indpakning, men har stadig samme indhold, i stedet for den tidligere karakteristiske læderindpakning, kommer den nu i en elegant flaske, som bedre formår at vidne denne højkvalitetsrom.

    509,95 kr

Som enhver spiritusbutik med respekt for sig selv har vi selvfølgelig også rom her hos Mr. Booze. Vores udvalg tæller hele 333 forskellige rom, som kommer fra flere forskellige lande. Vi har rom fra blandt andet Barbados, Cuba, Danmark og Den Dominikanske Republik.

Vores rom-side er delt ind i temaer, for eksempel alkoholfri rom og gaveæsker, hvilket land rommen kommer fra, og de mest populære rom fra mærker som Mount Gay Rom, A. H. Riise Rom og Plantation Rom, som du sikkert allerede kender. Så du kan bare gå i gang med at kigge vores store sortiment igennem, og husk at når du finder noget, så får du altid super god service og selvfølgelig fri fragt, når du køber for over 599 kr.

splither

Rom – den glemte alkohol

Da Columbus ankom til Hispaniola i 1493, var der nok ikke nogen, der troede, at det skulle ende med noget så godt som rom. Men det er, hvad der skete. Der er dog noget vej fra den drik, de drak dengang og så til den rom, vi drikker i dag. Med på sit skib have Columbus sukkerrør som sukkerrørsbønderne plantede. Sukkerrørsproduktionen spredte sig til Puerto Rice, Cuba og Jamaica, og i 1655 får Barbados et romdestilleri.

Rom blev traditionelt drukket af slaver, og det blev også brugt til medicin, da det var så stærkt. Englænderne kaldte den første rom for Kill-Devil, og den blev beskrevet som brændende og med en ubehagelig lugt, så alt i alt har det ikke været en fornøjelse at drikke.

Der skete heldigvis meget med smagen af rom, og i løbet af 100 år steg importen af rom i England med 9 millioner liter. I 1830’erne får producenterne en ny metode til at lave rom, et kedelsystem, som mange stadig bruger i dag. Men gennembrud falder desværre sammen med whiskys stigende popularitet, og det er ikke før Anden Verdenskrig, at rommen vinder frem igen, fordi amerikanske soldater opdager rommen, da de er udstationeret på militærbaser på netop de øer, hvor rommen blev produceret.

Hvordan laver man rom?

Rom er lavet på biprodukter som for eksempel melasses, sukkerrørssaft eller sukkerrørssirup fra sukkerrør. Når sukkerrørene er høstet, samles saften som så opvarmes, så det rene sukker krystalliseres på overfaldet. Nedenunder det rene sukker finder man en mørk substans der ligner sirup, hvis man raffinerer den sirup mere, bliver den mørkere og lidt bitter, det kalder man melasse.

Den melasse skal så fortyndes, og når man tilsætter gær bliver sukkerret omdannet til alkohol på 8-10%. Når man destillerer den væske, fjerner det den overskydende vand, og den proces gentages så, indtil alkoholprocenten rammer 60-70%. Herefter fortyndes rommen og lægges på egetræsfade, hvilket giver rommen sin aroma, farve og smag. Inden rommen kommer på flaske, bliver den ”blendet” af en mester-blender. I den proces kombinerer mester-blenderen forskellige årgange og fade til at lave rommen.

Forskellige typer rom

Der er to typer rom, en lys og en mørk, og det hele afhænger af, hvordan de er blevet lageret.

Den lys rom kommer blandt andet fra Puerto Rico og Cuba. Den har ligget i fade i kortere tid, og farven er fjernet, ofte ved kulfiltrering. Den har ofte en lettere eller neutral smag og en klar farve.

Den mørke rom kommer fra Jamaica og er lavet af karamelliseret melasse, alternativt kan den også være modnet i forkullet tønder. Den mørke rom har dybere toner, er gæret længere end den lyse, og kan være gylden eller næsten sort.

Hvordan drikker man rom?

Selvom mange har den opfattelse, at rom mest bruges til at blande i en drink, men den kan sagtens drikkes rent. En lageret rom bør drikkes ved stuetemperatur.

I drinks kan man bruge rom i en mojito, rom og cola, daquiri og en pina colada.

Rom går godt til det søde køkken for eksempel med nødder, bitter chokolade eller oste.

Når det kommer til opbevaring af en flaske rom, skal den opbevares i et køligt og tørt sted, og må ikke udsættes for direkte sollys, da den vil miste farve og smag. Så længe en flaske rom er opbevaret korrekt, kan den stå uåbnet i flere år uden at tabe smag.

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind

 

MitID Alderskontrol

Ny dansk lovgivning kræver MitID aldersverificering ved onlinekøb af alkohol og tobak.

Ved at bekræfte med MitID accepterer du vores handelsbetingelser.

Noget gik galt

Vilkår og betingelser

Accepter vores handelsbetingelser.