🥳 GIN & TONIC CRUISE 2025 🥳
Billetsalget er startet - book din billet her

Rom

7 produkter

  • Angostura "1919" 8 YO Premium Rum (70 cl.)

    Angostura "1919" 8 YO Premium Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Trinidad og Tobago Denne verdensberømte rom er et blend af lette og kraftige melassebaserede romdestillater som er modnet mindst 8 år. En række af verdens mest anerkendte, uafhængige eksperter rangerer "Angostura 1919" blandt Caribiens absolut bedste lagrede rom. Smagen er ekstremt blød og velafrundet med fyldige noter af kakao, melasse, karamel og vanille.

    339,95 kr

  • Angostura Cask Collection No.1 - Oloroso Cask (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Angostura Cask Collection No.1 - Oloroso Cask (70 cl.)

    Indhold: 70 clAlkohol: 40%Land: Caribien Igennem de sidste 190 år har det været én af Angosturas fornemmeste opgaver, at skabe nogle af de fineste og mest komplekse rom i verden. Hos Angostura er man klar over, at dette kræver erfaring, ekspertise og ikke mindst masser af tålmodighed. Når det hele så går op i en højere enhed, er skaberglæden størst, og det er derfor en stor glæde at kunne præsentere den tredje udgave af Angostura’s Cask Collection # 1 serie, der ligesom de forrige, kun tilbydes i en meget begrænset mængde. Den nye Cask Collection-rom ligger på 40% og er den første rom, som Angostura har modnet i sherryfade. Rommen er skabt på en blanding af teknikker, der har rod i Old World-romproduktion og perfektioneret i den nye verden, hvilket betyder, at den først er lagret på amerikansk eg og så færdiglagret 9 måneder på Oloroso sherryfade. Resultatet er en ravfarvet rom, der frembringer duftnoter af: kakao, mørk sirup, eg og søde svesker, og byder på smagsnoter af ristede nødder, hint af sherry og en blød og afrundet afslutning af eg. Hver limited edition-rom producers kun en gang og kan ikke repliceres. Den første var en No. 1 First Fill Bourbon (2013) og den anden i serien No. 1 French Oak (2015) - begge vandt den eftertragtede Rum Journal Rum of the Year Award.

    849,95 kr

  • Angostura "1787" 15 YO Premium Rum (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Angostura "1787" 15 YO Premium Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Caribien Angostura har gennem 130 år opbygget en enorm ekspertise i at producere kvalitetsrom. I de seneste år har de fordoblet deres destillations kapacitet, som i dag er placeret som et kæmpe kompleks i Trindad, Vestindien. Angostura ”1787” 15 YO Premium Rum er skabt for at fejre året 1787, hvor Trinidad fik sin første sukkermølle. Det er Angosturas Master Blender, John Georges, som har sammensat det eksklusive blend af rom, der er modnet på egefade i minimum 15 år. Rommen har en dyb og fyldig aroma af mørk chokolade, brændt karamel og bitter citrusfrugt med noter af tørrede blommer og vanilje.

    799,95 kr

  • Angostura "1824" 12 YO Premium Rum (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Angostura "1824" 12 YO Premium Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Trinidad og Tobago Angostura's Master Blender skaber denne fantastiske rom i hånden, et blend af de fineste modnede rom fyldes med største omhu på brændte egefade og lagres i mindst 12 år. Farven er flot mørk, teksturen er silkeblød, kroppen er fyldig og smagen er med fuldtonede noter af sød melasse, vanille, honning, krydderier og cognac. En uovertruffen rom til den kræsne kender.

    549,95 kr

  • Angostura 5 YO Gold (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Angostura 5 YO Gold (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Trinidad & Tobago Angostura 5 YO Gold er en blanding af lyse og tunge melasse-baserede rom, som lagre fem år i egefade, for at kunne afslører sin dybe karakter når den er klar til at blive serveret. Angostura 5 YO Gold præsenterer chokolade, krydderi, vanilje, ristet ege smag, og sørger for en bemærkelsesværdig varm og fyldig eftersmag. Den kan nydes ren eller over is, men dens dybe karakter egner sig også til at blive blandet med stærkere blandinger, krydderier og krydderurter.  

    239,95 kr

  • Angostura 7 YO Dark (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Angostura 7 YO Dark (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Trinidad & Tobago Angostura 7 YO Old Dark ældes i minimum syv år. Dette sker på tidligere bourbonfade, inden den aftappes, og sælges. Angostura præsenterer en masse smag af blandt andet ahorn, chokolade, honning og karamel, der ledsages af en rig og fyldig oplevelse i munden, som tilspidses i den klassiske eftersmag af rom. Den kan nydes for sig selv, over isterninger eller blandes i en Manhattan eller Old Fashioned. 

    259,95 kr

  • Angostura Reserva White (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Angostura Reserva White (70 cl.)

    Alkohol: 37,5%Indhold: 70 cl.Land: Trinidad & Tobago Angostura Reserva White ligger i fade op til tre år for at blive drikkeklar. Den bliver derefter trækulsfilteret for at fjerne al farven, som er kommet under aldringsprocessen. Angostura Reserva White er smidig og luksuriøs. Den præsenterer en tør smag med en rig og varm smag vanilje, der efterfølges af en eftersmag, som er utrolig glat. Denne varme, cremet, mild rom, der er perfekt at blande med sæsonens frugter for at lave lyse cocktails.

    229,95 kr

Som enhver spiritusbutik med respekt for sig selv har vi selvfølgelig også rom her hos Mr. Booze. Vores udvalg tæller hele 333 forskellige rom, som kommer fra flere forskellige lande. Vi har rom fra blandt andet Barbados, Cuba, Danmark og Den Dominikanske Republik.

Vores rom-side er delt ind i temaer, for eksempel alkoholfri rom og gaveæsker, hvilket land rommen kommer fra, og de mest populære rom fra mærker som Mount Gay Rom, A. H. Riise Rom og Plantation Rom, som du sikkert allerede kender. Så du kan bare gå i gang med at kigge vores store sortiment igennem, og husk at når du finder noget, så får du altid super god service og selvfølgelig fri fragt, når du køber for over 599 kr.

splither

Rom – den glemte alkohol

Da Columbus ankom til Hispaniola i 1493, var der nok ikke nogen, der troede, at det skulle ende med noget så godt som rom. Men det er, hvad der skete. Der er dog noget vej fra den drik, de drak dengang og så til den rom, vi drikker i dag. Med på sit skib have Columbus sukkerrør som sukkerrørsbønderne plantede. Sukkerrørsproduktionen spredte sig til Puerto Rice, Cuba og Jamaica, og i 1655 får Barbados et romdestilleri.

Rom blev traditionelt drukket af slaver, og det blev også brugt til medicin, da det var så stærkt. Englænderne kaldte den første rom for Kill-Devil, og den blev beskrevet som brændende og med en ubehagelig lugt, så alt i alt har det ikke været en fornøjelse at drikke.

Der skete heldigvis meget med smagen af rom, og i løbet af 100 år steg importen af rom i England med 9 millioner liter. I 1830’erne får producenterne en ny metode til at lave rom, et kedelsystem, som mange stadig bruger i dag. Men gennembrud falder desværre sammen med whiskys stigende popularitet, og det er ikke før Anden Verdenskrig, at rommen vinder frem igen, fordi amerikanske soldater opdager rommen, da de er udstationeret på militærbaser på netop de øer, hvor rommen blev produceret.

Hvordan laver man rom?

Rom er lavet på biprodukter som for eksempel melasses, sukkerrørssaft eller sukkerrørssirup fra sukkerrør. Når sukkerrørene er høstet, samles saften som så opvarmes, så det rene sukker krystalliseres på overfaldet. Nedenunder det rene sukker finder man en mørk substans der ligner sirup, hvis man raffinerer den sirup mere, bliver den mørkere og lidt bitter, det kalder man melasse.

Den melasse skal så fortyndes, og når man tilsætter gær bliver sukkerret omdannet til alkohol på 8-10%. Når man destillerer den væske, fjerner det den overskydende vand, og den proces gentages så, indtil alkoholprocenten rammer 60-70%. Herefter fortyndes rommen og lægges på egetræsfade, hvilket giver rommen sin aroma, farve og smag. Inden rommen kommer på flaske, bliver den ”blendet” af en mester-blender. I den proces kombinerer mester-blenderen forskellige årgange og fade til at lave rommen.

Forskellige typer rom

Der er to typer rom, en lys og en mørk, og det hele afhænger af, hvordan de er blevet lageret.

Den lys rom kommer blandt andet fra Puerto Rico og Cuba. Den har ligget i fade i kortere tid, og farven er fjernet, ofte ved kulfiltrering. Den har ofte en lettere eller neutral smag og en klar farve.

Den mørke rom kommer fra Jamaica og er lavet af karamelliseret melasse, alternativt kan den også være modnet i forkullet tønder. Den mørke rom har dybere toner, er gæret længere end den lyse, og kan være gylden eller næsten sort.

Hvordan drikker man rom?

Selvom mange har den opfattelse, at rom mest bruges til at blande i en drink, men den kan sagtens drikkes rent. En lageret rom bør drikkes ved stuetemperatur.

I drinks kan man bruge rom i en mojito, rom og cola, daquiri og en pina colada.

Rom går godt til det søde køkken for eksempel med nødder, bitter chokolade eller oste.

Når det kommer til opbevaring af en flaske rom, skal den opbevares i et køligt og tørt sted, og må ikke udsættes for direkte sollys, da den vil miste farve og smag. Så længe en flaske rom er opbevaret korrekt, kan den stå uåbnet i flere år uden at tabe smag.

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind

 

MitID Alderskontrol

Ny dansk lovgivning kræver MitID aldersverificering ved onlinekøb af alkohol og tobak.

Ved at bekræfte med MitID accepterer du vores handelsbetingelser.

Noget gik galt

Vilkår og betingelser

Accepter vores handelsbetingelser.