GIN & TONIC CRUISE 2024: +3000 solgte billetter - nu under 1000 billetter tilbage! Book din billet via dette link.

Guide til barskabet - disse 8 flasker skal du have ✔️

Guide til barskabet – Disse 8 flasker skal du have

  • , Forfatter: Oliver Bruun
  • 4 minutters læsetid

Mange tror, helt fejlagtigt, at det kræver en masse flasker, som koster tusindvis af kroner og en masse plads til de selvsamme flasker, hvis man skal have en velfungerende hjemmebar. Det er heldigvis ikke sandheden. Faktisk kan du nemt sammensætte en kompetent hjemmebar til en overkommelig pris og du kan endda komme ret langt med få flasker – så længe du sørger for at vælge de rigtige. I denne guide præsenteres du for 8 flasker, som sikrer at du fremover kan imponere dine gæster med velsmagende drinks og cocktails – uden at bruge en formue!

Gin

Vi starter, med den nok mest populære spiritus i øjeblikket, nemlig gin. For danskernes interesse for gin har de sidste 10 år udviklet sig markant og enhver hjemmebar med respekt for sig selv, skal selvfølgelig have en god gin stående. Der findes et utal af forskellige gins og smagsarter, men for at ginnen skal fungere optimalt i en hjemmebar, er det vigtigt at vælge en, som kan bruges i de fleste drinks, uden at overdøve smagene. Hertil er den populære Hendricks Gin et super godt valg, som du næppe vil fortryde.

Vodka

En god vodka er selvfølgelig også et musthave i hjemmebaren. Den kan blandt andet bruges til de klassiske cocktails Moscow Mule og Cosmopolitan. Ja faktisk kan vodkaen blandes med stort set alt og samtidig smage godt. Et godt bud på en god vodka er den russiske Stolichnaya Vodka, som også kan købes til en fornuftig pris.

Lys Rom

Den lyse rom hører sig også til i ethvert barskab. Mange mener, at den ikke er så god at drikke ren, men til gengæld bruges den i mange drinks. Blandt de mest kendte kan nævnes Mojito og Pina Colada. En Havana Club 3 års rom er perfekt til dette formål.

Mørk Rom

Den mørke rom er mere oplagt, hvis du foretrækker at drikke den rent, men den kan selvfølgelig også bruges i mange forskellige drinks. Den kan både bruges til Dark ’n’ Stormy, Mai Tai og Cuba Libre. Der findes mange forskellige (og gode) mærker af mørk rom, men hvis du skal bruge en god all-around rom til barskabet, er Goslings Black Seal det perfekte valg.

Tequila

Den er god nok! Tequila hører sig til i det gode barskab og tequila er heldigvis meget mere end det klassiske tequilashot. Tequila bliver mere og mere moderne, så derfor skal du selvfølgelig også have en god flaske stående, som du enten kan nyde i ren form, eller i en god tequila sunrise eller Margarita. Vi anbefaler en Olmeca Tequila Blanco, som også er ret budgetvenlig, sammenlignet med andre tequilamærker.

Likør

Vil du servere gode drinks for dine venner, så er du nødt til at have en god likør stående i barskabet. Vi anbefaler Cointreau, som er blevet produceret siden 1875 og har været en af verdens førende lige siden. Den bruges blandt andet i Margarita, Cosmopolitan og Mai Tai.

Whisky

Når det kommer til whisky (eller Whiskey, som det hedder i Irland og USA), er Bourbon-typen nok det bedste valg til drinks. Bourbon er fra USA og er lavet på majs, modsat dens slægtninge fra Skotland og Irland, som er lavet på maltet og umaltet byg. Det giver Bourbon-whiskyen en sødere smag og det gør den oplagt i drinks som Whiskey Sour, Old Fashioned og Manhatten.

Vi anbefaler en Jim Beam Bourbon, som udover den gode smag, også er prisvenlig og derfor et oplagt valg til din hjemmebar.

Champagne

Du skal altid have en god flaske champagne stående. Måske ikke i barskabet, men i hvert fald et sted, hvor du hurtigt kan smide den på køl og nyde den. Champagnen kan hives frem, når der er noget der skal fejres, eller hvis du blot trænger til at nyde de fine, franske dråber.

Hvis du foretrækker at nyde champagnen som den er, anbefaler vi en god Dom Perignon fra 2010. Skal champagnen bruges til drinks, anbefaler vi at bruge en billigere løsning – måske endda en almindelig, mousserende vin. Her kan du bruge en Prosecco, som er Italiens ”svar” på champagne. Den bruges blandt andet til den populære sommerdrink, Aperol Spritz.

 

Tilføj en kommentar

Tilføj en kommentar


Læs mere om Gin & Tonic Cruise 2024 herunder:

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind