BILLETSALGET TIL GIN & TONIC CRUISE 2024 ER STARTET: BOOK DIN BILLET HER ✅

Gin til påskefrokosten: Her er 3 anbefalinger

Gin til påskefrokosten: Her er 3 anbefalinger

  • , Forfatter: Oliver Bruun
  • 3 minutters læsetid

Påsken nærmer sig med hastige skridt og det samme gør de traditionelle påskefrokoster. Der er efterhånden nogle ting der går igen på det klassiske påskebord, såsom øl og snaps. Men som de store ”ginfans” vi er her hos Mr. Booze, mener vi selvfølgelig også at der skal gin på bordet. Derfor har jeg fundet 3 gode gins frem, som vil passe perfekt ind på årets påskebord.

Bergslagens Navy Strength Gin: 

Bergslagens Navy Strenght Gin er en gin som du skal prøve – og påsken kunne sagtens være en god anledning til netop dette. Bergslagens er et svensk destilleri, som laver både gin, snaps og whisky. Du har måske prøvet deres Organic Gin, en håndlavet gin, som kun bliver lavet i små portioner, for at sikre den høje kvalitet. Har du prøvet den, vil smagene måske give genklang, når du smager deres Navy Strenght Gin. Det er nemlig den samme gin – blot med en meget højere alkoholprocent, som kendetegner Navy Strenght Gin (de skal have en alkoholprocent på minimum 57%).

Det betyder altså at Bergslagens Navy Strengt Gin er lavet på samme måde som deres Organic Gin – dog er den ikke nær så fortyndet som sidstenævnte, hvilket betyder at du får en mere rig og klar smag af enebær og citrus.

Men hvorfor skal du have en Navy Strength Gin med på påskebordet? Det skal du selvfølgelig fordi at det smager godt, men også fordi den er skøn at drikke ren og den er dermed et godt alternativ til snapsen. Husk dog at brug rigelig is!

Derudover er en Navy Strength Gin god til cocktails og fungere ekstremt godt i Martini, Gimlet eller (vigtigst af alt) en klassisk Gin & Tonic.

Du kan læse mere om Bergslagens Navy Strength Gin her.

Whitley Neill Quince Gin:

Næste gin på listen er Whitley Neill Quince Gin. Quince betyder kvæder og hvordan er det nu med kvæder? En kvæde er en gul frugt, som kommer i både pære- og æblekvæder og de er meget bitre. Derfor har Whitley Neill destilleriet (som har lavet gin siden 1762) tilsat sødme i form af ferskner og abrikoser, som tilsammen giver denne gin en helt unik smag. Af andre botanicals kan nævnes enebær og citrus, ligesom at ingefær og lakrids også er med på listen.

Whitley Neill Quince Gin er forbløffende god gin, som på trods af den “mærkværdige” smagssammensætning, fungere supergodt!

Hvis du smider den på påskebordet, kan den enten drikkes ren eller mixes med en Indian eller mediterranean Tonic – og selvfølgelig masser af is!

Du kan læse mere om Whitley Neill Quince Gin her.

Monkey 47 Sloe Gin:

Man siger at julen varer lige til påske og blandt andet derfor synes jeg, at du skal have en slåengin med til påskefrokosten. En slåengin er en sød og delikat gin, som på mange måder minder lidt om likør eller måske endda portvin? Alkoholprocenten er lavere end ”almindelig gin” og den ligger typisk på omkring 25-30%.

Jeg har valgt Monkey 47 Sloe Gin, som stammer fra Tyskland. Her får du en super delikat slåengin med smagsindtryk som leder tankerne hen mod blommer, solbær og kirsebær.

Slåengin er lavet på slåenbær, som er meget, meget bitre. Men lige så snart de bliver udsat for frost, ændrer smagen sig til det søde. En typisk smagsnuance der ”popper” frem når man smager slåengin er marcipan, som egentlig meget godt beskriver sødmen.

Netop denne sødme er god til jul (og risalamande), men du kan sandelig også få gavn af den til påskefrokosten. Servere du et ostebord eller lignende til dessert, så prøv at hæld et glas slåengin op og server til. Jeg lover at du ikke bliver skuffet!

Det var mine 3 anbefalinger på gin til påskefrokosten. Har du nogle favoritter? Skriv dem gerne herunder :-)

Tilføj en kommentar

Tilføj en kommentar


Læs mere om Gin & Tonic Cruise 2024 herunder:

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind