GIN & TONIC CRUISE 2024: +3000 solgte billetter - nu under 1000 billetter tilbage! Book din billet via dette link.

10 fun-facts om gin!

10 fun-facts om gin!

  • , Forfatter: Marc Neesgaard
  • 4 minutters læsetid

Som navnet "Mr. Gin" antyder elsker vi gin, og derfor har vi samlet 10 af de bedste, sjove og lærerige facts omkring gin. Vi håber, vi kan gøre dig klogere på ginnens verden, så lad os da bare komme i gang. 

1) Vi starter med at tage en tur til det engelske. I det 17. århundrede var gin i England ikke bare en populær spiritus, den var nærmest en erstatning for vand. Den paradoksale situation opstod, fordi befolkningen frygtede, at vandet var forurenet og ville gøre dem syge. Som et resultat heraf drak folk store mængder gin, hvilket førte til en stigning i alkoholrelaterede sygdomme og problemer. Vi synes jo egentlig, de fik sig en god ide, men den var måske ikke helt gennemtænkt. 

2) Gin og Tonic er en drink, der stammer fra Indien, hvor udstationerede britiske soldater drak tonicvand for at undgå malaria. Men tonicvand er bittert, så der var en brite, der foreslog at holde gin i for at få det ned. Og vupti sådan blev, Gin og Tonic opfundet. Vi takker de udstationerede soldater for at få Gin og Tonic ind i vores liv! 

3) Gin stammer fra Holland. Ordet "gin" stammer fra det hollandske ord "genever", som har oprindelse i det franske ord "geniévre, som betyder enebær. Først blev gin brugt til medicinske formål, før den udviklede sig til den spiritus, vi kender i dag. Ooog så tror jeg da vist også lige, vi skylder Holland et stort tak for at få gin til verden! 

4) En tømmermændskur! Ja, så undrer du dig nok. Men ikke desto mindre blev en blanding af gin og tomatjuice drukket af en stor del af befolkningen i New York tilbage i 1900-tallet. Det kloge folk fra USA mente, at kombinationen af gin og tomatjuice havde hydratiserende egenskaber, og vil hjælpe med at lindre tømmermænd. Måske jeg prøver det næste gang med en dunkende hovedpine! 

5) Spoler vi lige tiden tilbage til 17-1800-tallet blev gin brugt som valuta i nogle dele af England. Det betød, at man blev betalt i gin i stedet for kontanter. Det lyder helt vanvittigt i mine ører, og det store indtag af alkohol endte også med at blive et stort samfundsproblem i England i disse tider! Briterne elsker altså gin fra månen og tilbage. 

6) Vi var tæt på at miste vores elskede gin tilbage i 2015. Enebærplanterne var truet af udryddelse, da en svampesygdom næsten fik dem helt udryddet. Men heldigvis er ordet "næsten" ret vigtigt i sammenhængen. Svampesygdommen nemlig ikke at få alle enebærplanterne udryddet. Det er vi hos Mr. Gin dybt taknemlige for! 

7) Hollandsk mod! Det blev gin kaldt i 1600-tallet i England, fordi det hollandske folk var kendt for at drikke gin, inden de gik i krig. De følte sig stærkere og blev modige efter et par slurke. Dengang var gin noget stærkere end, vi kender vores spiritus i dag. Alkoholprocenten var ofte op mod 60%! Klar til krig efter at drikke så stærk gin - argh den går ikke her! 

8) En hollandsk professor i medicin ved navn Francis Sylvius skulle efter sigende være manden bag gin. Men det skete faktisk ved et tilfælde. Meningen var, at der skulle være udviklet et lægemiddel til sømænd. Lægemidlet bestod af enebær og urter, som man dengang kunne finde på hollandske apoteker. Efterspørgslen blev større og større på lægemidlet og kort efter til det den gin, som vi kender i dag. Kæmpe thumbs up til Francis Sylvius! 

9) Filippinerne er landet, der drikker mest gin. Intet mindre end 1,4 liter pr. person om året bliver der drukket i det asiatiske land. Filippinerne skulle eftersigende stå for hele 43% af ginmarkedet på verdensplan! Hold da ferie - de er tørstige nede sydpå. 

10) Enebær er ikke et bær, men en kogle. Det lyder helt vanvittigt, da man jo skulle tro, at det er et bær på baggrund af dens navn. Men det er det ikke - et enebærs kogleskælv er vokset sammen i modsætning til en grankogle. Derfor kommer et enebær også til at ligne et bær. Gin bliver brygget på bær, så derfor er du helt sikker stødt på dem, når du har drukket gin. 

Bum! Der har du det 10 skøre, sjove og måske endda lidt lærerige facts om vores kære gin. Og sikke en histoire den har haft sig både på godt og ondt. Men her hos Mr. Gin vi vil for altid elske spiritussen! 

Tilføj en kommentar

Tilføj en kommentar


Læs mere om Gin & Tonic Cruise 2024 herunder:

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind