Gin & Tonic Cruise 2024: 500 ekstra billetter i København 🎫 Book din billet nu via dette link.

Rom

4 produkter

  • R74 Aged Rum (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    R74 Aged Rum (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Italien R74 Aged Rum stammer fra Italien. Den har en rigtig flot nøddebrun farve, og den kan sagtens nydes ren. Er du ikke til den intense smag af rom, kan den med fordel også mikses i diverse cocktails. Du vil opleve en meget tilfredsstillende smag, som stammer fra en blanding af æbler og skøn melasse. Kombinationen af disse giver rommen noter af kanel og mandel, som skaber en kompleks smag. Duften er harmonisk med noter af sultana- og mandeldruer og sydtyrolske æbler.

    409,95 kr

  • Exquisito 1985 Vintage Solera (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Exquisito 1985 Vintage Solera (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Exquisito 1985 Vintage Solera kommer fra den dominikanske virksomhed Oliver & Oliver. De har historie helt tilbage til midt i 1800-tallet, men de har siden 1997 opkøbt rom fra hele Caribien, som de lagrer til 60 forskellige produkter. De er innovative i deres brug af forskellige fadtyper, når de lagrer rommen. Exquisito 1985 Vingtage Solera er baseret på et destillat fra 1985, som er blevet blandet med en 15-25 år gammel moderrom. Duften er en kraftig blanding af krydderier, rosin og fad. Den smager dejligt af egetræ og bourbon vanilje, og efterlader munden med en røget eftersmag af chokolade. Rommen er pakket ind i en smuk, nummereret flaske.

    569,95 kr

  • Exquisito 1995 Vintage Solera (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Exquisito 1995 Vintage Solera (70 cl.)

    Alkohol: 40%Indhold: 70 cl.Land: Dominikansk Republik Denne Oliver Exquisito Vintage Solera fra 1995 er en klassisk, sød dominikansk rom. En solera rom som denne er blandet af rom af mange forskellige årgange. I dette tilfælde en vintage-rom fra 1995 blandet med en klassisk moderrom, som har en gennemsnitsalder på mellem 15 og 25 år. Rommens duft har noter af en mørk karamel, et strejf hindbær og en god mængde krydderier. Rommens farve er mørk i flasken, og det er den også i glasset. I smagen er der en tung og behagelig sødme, som hverken bliver for lidt eller for meget. Nyd den ren eller over is.

    459,95 kr

  • Exquisito 1990 Vintage Solera (70 cl.)-Mr. Booze.dk

    Exquisito 1990 Vintage Solera (70 cl.)

    Alkohol: 40 %Indhold: 70 cl.Land: Den Dominikanske Republik Historien går tilbage til midt i det 19. århundrede, hvor en spansk soldat, Oliver, begyndte at dyrke tobak og sukkerrør, som senere udviklede sig til romproduktion. Siden 1997 har virksomheden opkøbt rom fra andre steder i Caribien og selv lagret det til deres mere end 60 forskellige produkter. Exquisito 1990 Vintage Solera er lavet på et destillat fra 1990, som er blendet sammen med en moderrom, som i gennemsnit er 15-25 år gammel. Rommen er fyldt i en elegant, nummereret flaske. Duften er en velafbalanceret let blanding af røg, vanilje og citrus. Smagsoplevelsen er en kombination af karamelliseret æble, ristede nødder, egetræ og en anelse mokka.

    509,95 kr

Som enhver spiritusbutik med respekt for sig selv har vi selvfølgelig også rom her hos Mr. Booze. Vores udvalg tæller hele 333 forskellige rom, som kommer fra flere forskellige lande. Vi har rom fra blandt andet Barbados, Cuba, Danmark og Den Dominikanske Republik.

Vores rom-side er delt ind i temaer, for eksempel alkoholfri rom og gaveæsker, hvilket land rommen kommer fra, og de mest populære rom fra mærker som Mount Gay Rom, A. H. Riise Rom og Plantation Rom, som du sikkert allerede kender. Så du kan bare gå i gang med at kigge vores store sortiment igennem, og husk at når du finder noget, så får du altid super god service og selvfølgelig fri fragt, når du køber for over 599 kr.

splither

Rom – den glemte alkohol

Da Columbus ankom til Hispaniola i 1493, var der nok ikke nogen, der troede, at det skulle ende med noget så godt som rom. Men det er, hvad der skete. Der er dog noget vej fra den drik, de drak dengang og så til den rom, vi drikker i dag. Med på sit skib have Columbus sukkerrør som sukkerrørsbønderne plantede. Sukkerrørsproduktionen spredte sig til Puerto Rice, Cuba og Jamaica, og i 1655 får Barbados et romdestilleri.

Rom blev traditionelt drukket af slaver, og det blev også brugt til medicin, da det var så stærkt. Englænderne kaldte den første rom for Kill-Devil, og den blev beskrevet som brændende og med en ubehagelig lugt, så alt i alt har det ikke været en fornøjelse at drikke.

Der skete heldigvis meget med smagen af rom, og i løbet af 100 år steg importen af rom i England med 9 millioner liter. I 1830’erne får producenterne en ny metode til at lave rom, et kedelsystem, som mange stadig bruger i dag. Men gennembrud falder desværre sammen med whiskys stigende popularitet, og det er ikke før Anden Verdenskrig, at rommen vinder frem igen, fordi amerikanske soldater opdager rommen, da de er udstationeret på militærbaser på netop de øer, hvor rommen blev produceret.

Hvordan laver man rom?

Rom er lavet på biprodukter som for eksempel melasses, sukkerrørssaft eller sukkerrørssirup fra sukkerrør. Når sukkerrørene er høstet, samles saften som så opvarmes, så det rene sukker krystalliseres på overfaldet. Nedenunder det rene sukker finder man en mørk substans der ligner sirup, hvis man raffinerer den sirup mere, bliver den mørkere og lidt bitter, det kalder man melasse.

Den melasse skal så fortyndes, og når man tilsætter gær bliver sukkerret omdannet til alkohol på 8-10%. Når man destillerer den væske, fjerner det den overskydende vand, og den proces gentages så, indtil alkoholprocenten rammer 60-70%. Herefter fortyndes rommen og lægges på egetræsfade, hvilket giver rommen sin aroma, farve og smag. Inden rommen kommer på flaske, bliver den ”blendet” af en mester-blender. I den proces kombinerer mester-blenderen forskellige årgange og fade til at lave rommen.

Forskellige typer rom

Der er to typer rom, en lys og en mørk, og det hele afhænger af, hvordan de er blevet lageret.

Den lys rom kommer blandt andet fra Puerto Rico og Cuba. Den har ligget i fade i kortere tid, og farven er fjernet, ofte ved kulfiltrering. Den har ofte en lettere eller neutral smag og en klar farve.

Den mørke rom kommer fra Jamaica og er lavet af karamelliseret melasse, alternativt kan den også være modnet i forkullet tønder. Den mørke rom har dybere toner, er gæret længere end den lyse, og kan være gylden eller næsten sort.

Hvordan drikker man rom?

Selvom mange har den opfattelse, at rom mest bruges til at blande i en drink, men den kan sagtens drikkes rent. En lageret rom bør drikkes ved stuetemperatur.

I drinks kan man bruge rom i en mojito, rom og cola, daquiri og en pina colada.

Rom går godt til det søde køkken for eksempel med nødder, bitter chokolade eller oste.

Når det kommer til opbevaring af en flaske rom, skal den opbevares i et køligt og tørt sted, og må ikke udsættes for direkte sollys, da den vil miste farve og smag. Så længe en flaske rom er opbevaret korrekt, kan den stå uåbnet i flere år uden at tabe smag.

Log ind

Glemt kodeord?

Har du endnu ikke en konto?
Opret log ind